Trio Merian

De gasten bij het concert van 29-02-2020 zijn trio Merian.

De musiciennes van Merian spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren traditionals om tot ware juweeltjes. Ook componeren zij nieuwe stukken op bestaande Ierse poëzie.

Merian bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Merian startte in de zomer van 2010 vanuit een gedeelde passie voor traditionele muziek. Dit heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en prachtige concertprogramma’s met veelal Keltische muziek. Het trio reist regelmatig naar Ierland waar zij zich laat inspireren door de muziek, collega misici, andere bijzonde mensen, de sfeer en de prachtige landschappen.

De arrangementen die Merian maakt weerspiegelen de beleving van het trio van Ierland. Merian creëert zo een bijzondere impressie van het land gezien door de ogen van niet-Ierse musici. De concerten van Merian trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het rio speelt inmiddels door het hele land, en ook buiten de landsgrenzen. Ook is Merian geregeld live te gast bij Radio 4