Sax & zo

Maandag 2 april 2018, 2e paasdag. Dat betekent weer een paasconcert van Saxofobia met het Sax&Zo Projektorkest. De ‘oud’ deelnemers zijn inmiddels aangeschreven en er hebben zich al 17 mensen opgegeven. Dit jaar worden er ook enkele verenigingen uitgenodigd hun sax sectie voor dit leuke evenement op te geven.

Er worden weer 4 zondagen geoefend in de repetitieruimte van ZFC Zaandijk, Dr J.J. van der Horststraat 2b, 1544 XE Zaandijk. De zondagen 4,11,18 en 25 maart van 19:30 uur tot 21:30 uur worden de muziekstukken gerepeteerd, gevormd en tot een mooi geheel gekneed onder leiding van Ati Lust.

De kosten voor dit project zijn € 22,50 incl. koffie/thee in de pauzes

Inschrijven kan ook via info@saxofobia.nl  of naar joke@saxofobia.nl

_____________________________________________________________________________________

Sax, dance and be Irish…..

Het thema van de Sax&Zo Workshopdag, zaterdag 14 okt 2017

De dag was zonnig maar het programma zo leuk dat dit juist fijn was. Iedereen kwam lekker op tijd om bij binnenkomst een soort van  Irish Coffee te krijgen en de dag dus ontspannen kon beginnen. Ati had weer een mooi muzikaal programma zodat er voor ieder wat bij zat. En met zo’n grote groep klinkt het toch altijd weer indrukwekkend. Het voordeel wat we dit jaar hadden was de mooie locatie met een prachtige akoestiek. Als een warm bad klinken dan de ruim 30 saxen. Na het spelen was het tijd voor Danla Dan’s centrum uit Purmerend om met de groep de voetjes letterlijk van de vloer te krijgen. Er waren wat tapschoenen mee voor de liefhebber en we konden van start. En wat een superleuke ervaring. Goed voor ons ritmegevoel (of juist niet) en de conditie werd ook meteen maar even getest. Halverwege het vochtgehalte weer op peil brengen en weer door. En na een uur intensief en enthousiast oefen was er helemaal een choreo voor elkaar gekregen!! Complimenten voor de dansschool die hier een mooie workshop heeft verzorgt.

Na even uitblazen was het tijd voor de inwendige mens. De dames van Saxofobia hebben het thema Iers dan ook doorgevoerd. Oranje en groene soepjes, groene/oranje/witte salades en zelfs het broodbeleg in deze kleurcombi. Er is goed van gegeten dus iedereen kon weer door.

Na weer even ontspannen op de sax blazen was het tijd voor het andere “Zo” element van de dag. Slagwerkdocent en ook de  sopraninospeler van Saxofobia Lex Bak had Bohdráns (Ierse trommels) mee, kleine handtrommels en schudeitjes. Samen met body percussie werd de groep in 4en gedeeld en konden ze afwisselend op elk instrument een ritme oefenen om dit vervolgens tegelijkertijd te gaan spelen/klappen/schudden/slaan. Ook nu bleek weer dat ritme een vak apart is. En dan ook nog met coördinatie handen en voeten is het helemaal hilarisch.

Als laatste nog even voor een publiekje de muziek laten horen die deze dag gespeeld is, waarbij de percussie in de stukken kon worden vermengt.

Al met al een leerzame maar vooral een leuke dag samen met medesaxofonisten die je niet kende maar nu wel.

© Copyright - Saxofobia